X-Oil-Energy

For økt behov for energi. 1 g fett inneholder dobbelt så mye energi som 1 g stivelse.De flerumettede fettsyrene i X-Oil-Energy er tilpasset hestens spesifikke behov og kan i tillegg positivt påvirke utviklingen av sunn pels. Det inneholdte L-karnitinet muliggjør optimal omdannelse av fettsyrer i metabolismen.

Fôranvisning:

Lett arbeid: 40 ml
Middels arbeid: 60 ml
Tungt arbeid: 80 ml

Vita Paste Junior

For å støtte skjelett- og muskelutvikling av føll og unge hester. 80% av føllets vekst foregår i første livsår. I denne tiden er næringsbehovet spesielt høyt. Equinova® Vita Paste Junior gir en høyverdig næringsstofftilførsel til voksende føll og støtter utviklingen av et sunt skjelett og muskulaur. 

I tillegg til svært tilgjengelige sporstoffer inneholder flytende mineralpasta også mengdeelementene kalsium og fosfor, samt vitaminer, for å sikre behovsbasert omsorg for den unge hesten.

Fôranvisning:

Fra den første måneden av livet: 15 ml / 3x per uke
Fra 2. måned i livet: 15 ml / 4x per uke
Fra tredje levemåned: 20 ml / dag

Vitalysan

Mineralfôr for å støtte ernæringsbehov hos hester.Vitalysan dekker det daglige behovet for mineraler og vitaminer. Vitalysan innehodler alfalfa, som fungerer som en naturlig og høyfiberbærer og støtter dermed sunn fordøyelse. Essensielle aminosyrer har en positiv effekt på musklene. Det velsmakende næringsmiddelkonsentratet danner grunnlaget for sunne hover, en frigjort muskulatur og et sterkt nervesystem.

Fôranvisning:

Lett arbeid: 50 g
Middels arbeid: 60 g
Tungt arbeid: 70 g
Broodmare: 70 g
Foals 6.-24.Måned: 50 g

Fôringen skal gjøres daglig. Ved bruk av korn- eller pelletsprodukt, kan den brukte mengden halveres. Den daglige høydoseringen skal være 1,5 kg / 100 kg levende vekt.

Sedamag

For nervøse/stressede hester. Magnesiumtilskudd- virker beroligende for hesten. Ikke bedøvende. 

Fôranvisning:

Pulver:
Fritid og hobby: 50g daglig etter behov.

Sportshester: 50 g etter behov.
Ponni (300 kg): 25 g daglig etter behov

Flytende:
Fritid og hobby: 50 ml daglig etter behov.
Sportshester: 50 ml etter behov.
Ponni (300 kg): 25 ml daglig etter behov.

Myoprotect

For å støtte aktiviteten til muskelceller og slippe ut i hester.
I stress situasjoner (som sykdom, transport eller turneringssporter) blir muskelcellene utsatt for spesiell stress.For å opprettholde cellens funksjoner, bidrar kombinasjonen av vitamin E og selen til å beskytte cellemembranen mot skadelige peroksider.De ekstra essensielle aminosyrene er byggesteiner for muskelceller og dermed forårsake raskere regenerering.

Fôranvisning:

Pulver:
Fritid og hobby: 20 g etter behov hver dag.

Sportshester: 40 g ved Konkurranse, ellers etter behov.

Flytende:
Fritid og hobby: 20 ml etter behov hver dag.

Sportshester: 40 ml ved konkurranse

Kranelle

For å støtte hov, hår og pelsutvikling.
Innheolder biotin, metionin og mineraler. 

Fôranvisning:

Pulver:
Sport, hobbyer, fritid: 20 g *
Årlinger, føll: 10 g *

Flytende:
Sport, hobby, fritid:    10 ml*

Åringer, føll: 5 ml*

Isotonic

For å støtte og kompensere for elektrolyttap.
Elektrolytter opprettholder vitale prosesser i cellene.Ved høy belastning gjennom trening, konkurranse eller arbeid, øker raskt økte tap over svetten.Hvis de ikke er balansert, blir hestens ytelse betydelig redusert.Delvis muskelkramper forekommer også.

Fôranvisning:

Lett arbeid: 50 g
Middels arbeid: 70 g
Tungt arbeid: 100 g
Ponni (300 kg): 30 g

Haemoferan

Med økt behov for vannoppløselige vitaminer og sporstoffer.
I tider med høy fysisk innsats er forbruket av vitaminer og sporstoffer veldig høyt. Etterspørselen øker også sterkt når det gjelder vekst.For å forebygge ortopediske problemer anbefales det å gi tilstrekkelige mengder vitaminer og mineraler, spesielt til føll.

Fôranvisning: 

Fritid, Hobby: 30 ml
Sport, avl: 30 ml
Ponni (300 kg): 15 ml
Føll: 10 ml (3 ganger i uken)

Digest Pro

Reduserer tarmvann og fremmer tarmfunksjonen.
På grunn av stressituasjoner (transport, turnering eller matforandring) reagerer hester ofte med dårlig fordøyelse.For å bringe den irriterte mage-tarmkanalen tilbake i balanse, krever det tilførsel av spesielle stoffer som både kan redusere mengden vann i avføringen, samt gjenopprette balansen i tarmkanalen.
Prospekter, alger og bikarbonater støtter denne prosessen. Natrium, kalium og klorider kompenserer for elektrolyttap og betain som en regulator, som reduserer vanntapet av cellene.

Fôranvisning:

Ved akutt: 70 g over 4 dager
Daglig fôring: 25 g med fôr over 3 dager

Broncosecrin

Bruken av utvalgte urter i Broncosecrin støtter hele hestens åndedrettssystem. Ekstra vitaminer stabiliserer hestens immunsystem og fungerer som radikale rensemidler.Fytokjemikalier av høy kvalitet, tilskrives ulike funksjonelle effekter og kan bidra med sine positive egenskaper for å fremme slimstrømmen og for å støtte et fritt åndedrag.

Fôranvisning:

Pulver:
Daglig fôring: 10 g

Akutte faser: 15 g

Flytende:
Daglig fôring: 10 ml
Akutte faser: 15 ml

Booster

Fysisk ytelse krever en sammensetning av forskjellige tilgjengelige næringsstoffer. Balanserende elektrolytter er like viktig som å gi forskjellige energikilder.Disse energikildene skal være tilgjengelige på både kort og lang sikt for å forhindre et ytelseshull.I kombinasjon med L-karnitin kan energien transporteres i muskelcellene.De essensielle aminosyrene som finnes i linfrø og ølgjær muliggjør rask regenerering og muskelbygging med magnesium og vitamin E. Equinova® booster kan også brukes til målrettet vektøkning.

Fôranvisning:

Under treningsfasen: 150 g
Etter hard trening: 300 g

Betacarotilyt

Støtter fruktbarheten til hopper og hingste.
ß-karoten er en forløper for vitamin A. Som sådan kan equinova® Betacarotilyt balansere de høye vitamin A-kravene til avlsheste og føll. Målrettet tilskudd av ß-karoten forbedrer de økte kravene til tilstrekkelig tilførsel av vitamin A i løpet av den siste tredjedel av svangerskapet og under amming.

Vitamin A er spesielt viktig for tilstrekkelig mengde råmelk og dermed for tilførsel av føll med næringsstoffer. Vitamin A-innhold er avhengig av melkeinntaket, da føllet ikke har egne reserver i leveren.

Fôranvisning:

Hopper: 50 g *
Hingster: 50 g **

* 2 uker før inntil 2 uker etter inseminering og 1 måned før føllet til slutten av 2. måneds laktering.
** i avlssesongen

Arthroagil

Belastning på muskel-skjelettsystemet øker behovet for høyverdige næringsstoffer. De aktive stoffene i equinova® arthroagil (fra sporstoffer, kollagen og høykvalitets urter) støtter spesielt hestens felles metabolisme og velvære.

Obs: Karenstid 96 timer

Fôranvisnig:

Pulver:
Daglig fôring: 10 g
Akutte faser: 15 g

Flytende:
Daglig fôring: 5 - 10 ml
Akutte faser: 10 ml

Reformin Müsli

Vår smakfulle kornfri og melassfri Reformin Müsli er spesielt egnet for robuste hester og for hester som trenger et mineraltilskudd, men bør ikke få konsentrert fôr. Reformin Müsli er et utmerket tillegg av alle mineraler i basisfôret, samt alle vitaminer og sporstoffer i behovsdekkende konsentrasjoner.

Fôranvisning:

30 g per 100 kg kroppsvekt/ dag

Reformin Plus

Formelen til Original Reformon Plus støtter alle metabolske prosesser i kroppen. Reformin Plus støtter og forebygger sympotomer som  hud- og hovsykdommer og anemi. Hestens vitalitet og ytelse er avhengig av inntaket.  Derfor er Reformin Plus en integrert del av hver diett - spesielt i faser der hele stoffskiftet økes. Disse inkluderer tunge stressfaser i idrett, graviditet og reise. 

Fôranvisning:

Sportshester: 100 g
Avlshest: 150 g
Åringer og små hester: 80 g
Føll and ponni: 50 g

Original Reformat

Tap i ytelse, tretthet og redusert elastisitet er vanlige bivirkninger etter en hard konkurranse eller avlssesong. Reformat bruker en sofistikert kombinasjon av vitaminer, mineralr og sporstoffer samt hurtig tilgjengelige karbohydrater for å fylle opp reserver på en målrettet og rask måte. Det optimale aminosyreforholdet mellom soya og ølgjær støtter muskelveksten i sports- og avlshestene. De høye nivåene av vitamin A, D3, E og C og ß-karotenandelen styrker immunsystemet, bidrar til beindannelse og støtter muskelfunksjonen. 

Fôranvisning:

Anbefales mellom 30g og 50g per 100 kg

Mineral Bricks

Höveler Mineral Bricks er en velsmakende kombinasjon av vitaminer, mineraler og sporstoffer som et verdifullt tillegg til den daglige rasjonen. Mineral Bricks sikrer forsyningen av hesten din med alle mineraler og vitaminer som trengs for metabolismen.En Brick tilsvarer det daglige kravet til en stor hest.

Spesielt gunstig for fôring av beitehester, robuste hester og reisende sportshester: Mineralbrikkene er lette å transportere og veldig praktisk å håndtere.

Fôranvisning:

Store Hester: 1 Mineral Brick per dag
Små hester: 1/2 MineralBrick per dag

Magnesium Plus

Höveler Magnesium plus har blitt spesielt utviklet for hester som er under stress eller overreagerer i stressende situasjoner.
Höveler Magnesium plus er et tilleggsmateriale med høye nivåer av lett tilgjengelige magnesiumkilder og har derfor en stressreduserende effekt.

Fôranvisning:

Føll / ponni: ca 30 g
Åringer / små hester: ca. 50 g
Lett arbeid: ca 75 g
Sportshester: ca 75 til 100 g

E-Vita

Overdreven stress øker produksjonen av melkesyre.Melkesyre er skadelig for muskelcellene.Höveler E-Vita kan forhindre risikoen for celleskader.Tilsetningsstoffene vitamin E og selen i Höveler E-Vita stabiliserer muskelcellene og dermed musklene

Fôranvisning:

Lett arbeid: 10g/dag
Hardt arbeid: 20g/dag

Equilyte

Sterk innsats og sterk svetteproduksjon resulterer i tap av mange mineraler og vitaminer.Höveler Equilyte inneholder viktige elektrolytter, vitaminer og glukose og sikrer dermed rask restitusjon

Fôranvisning:

Føll / ponni: ca 30 g
Åringer / små hester: ca. 50 g
Lett arbeid: ca 75 g
Sportshester: ca 75 - 100 g

Blattiviko Plus

Stressituasjoner som transport, matendringer, vaksinasjoner eller klimasvingninger og redusert fôrinntak øker behovet for vitaminer. Dette er akkurat der Höveler Blattiviko plus støtter vitamin A, E, C og B for vitaminmangel. Dermed er immunsystemet støttet og fruktbarheten fremmes spesielt i avlshester, og støtter dermed spesielt følsomhet, sportshester og avlshester.

Fôranvisning:

Føll / ponni: ca 30 g
Åring / små hester: ca. 50 g
Lett arbeid: ca. 100 g
Sportshester: ca 150 g
Avlshoppe / hingster: ca 150 g

Biotin Plus

Skinnende pels og vakre hover er synlige tegn på en sunn hest. Höveler-Biotin plus inneholder biotin, sink og metionin næringsstoffer, som er avgjørende for utviklingen av sunne hover og hår.Det er derfor spesielt egnet for hester med hovproblemer eller problemer med pelsskifte.

Fôranvisning

Lett arbeid / sportshester: 10 - 30 g per dag